ВАШАТА ПОРЪЧКА

Нямате артикули в количката.

Изберете страница
март 19, 2022
by Весела Гологанова

ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ТРЕВОЖНОСТTA И СТРЕСA

За безпокойството и стреса трябва да разберете две неща. Първото е, че не можем да избягаме от тези често опустошителни вътрешни реалности. Второто е, че можем да ги контролираме....
"

Към Текста

Ако разчитате само на лекарства за лечение на тревожност, никога няма да научите ума си да обработва емоциите ви.

Даниел Гоулман

За да преодолеете безпокойството и стреса, трябва да подпишете договор със себе си: договор, в който се съгласявате да разбирате емоциите си, да се вслушвате в себе си, както заслужавате, и да изграждате самочувствието си, за да насърчите изцелението и личностното развитие.

За безпокойството и стреса трябва да разберете две неща. Първото е, че не можем да избягаме от тези често опустошителни вътрешни реалности. Второто е, че можем да ги контролираме.
Щастието или по-скоро онази вътрешна хармония, която съпътства удовлетворението, се постига чрез разбиране на всяко едно от тези състояния, които толкова често ни тласкат до предела. Може би и вие сте от онези хора, които внезапно се събуждат в четири часа сутринта, почти без дъх и с препускащо сърце.

Мозъкът ви ви държи будни по почти насилствен начин , за да ви напомня за всичко, което ви очаква на следващия ден. Притесненията ви завладяват и отнемат време от почивката ви и това ви кара да страдате все повече и повече.
Живеем във време, в което хората всяка година страдат все повече от въздействието на тези психологически състояния. Проучвания показват, че около 34% от населението страда от някакъв вид тревожно разстройство .

Приемането на лекарства за лечение на тези състояния се увеличава непрестанно. Време е за прилагане на нови стратегии, по-добри лични подходи. Много от нас достигат зряла възраст в емоционално объркване. Почти без да го осъзнаваме, ние прилагаме стратегии за справяне, които са колкото неподходящи, толкова и вредни. Не знаем какво да правим със страховете, с тъгата, с този забързан живот, в който спираме да се вслушваме в чувствата си.

За да преодолеете безпокойството и стреса си, трябва да предприемете пътуване на приемане и тази умствена яснота, от която да разберете какво стои зад всяко състояние и как да се справите с него. Нека тревожността и стресът работят за вас, а не срещу вас. Разбирането възможно най-рано, че всяко чувство, всяка емоция са необходими и дори полезни, за да продължим напред и да създадем реалността, която искаме, е ключът към благополучието. Така че, за да преодолеете безпокойството и стреса, трябва да накарате тези две емоции да работят за вас.

От друга страна, ако им позволите да поемат пълен контрол, ще се почувствате безпомощни.
Тревожността няма друга цел освен да ни позволи да опознаем себе си като хора . Именно този детектор ни приканва да спрем, за да открием от какво се нуждаем, какви промени трябва да направим, за да достигнем пълния си потенциал.

Тревожността също е индикатор, че не обичаме себе си по начина, по който заслужаваме. И така, една стратегия за постигане на това необходимо емоционално изцеление е да изградим нашето самочувствие.
Това ще ни позволи да изследваме тези сложни емоции и да се отнасяме към себе си, както заслужаваме: с любов и уважение.

За да преодолеете безпокойството и стреса, имате нужда от време, постоянство и подписване на договор със себе си, много прост договор. Кажете си това: Обещавам да се грижа по-добре за себе си и да давам приоритет на себе си, както заслужавам . Не се колебайте да спазвате този прост указ всеки ден, за да подобрите благосъстоянието си.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете

ОЩЕ ОТ БЛОГА

Каталог

Вижте най-купуваните хипнози

Гаранция за удовлетвореност!

Ние сме сигурни в качеството на хипнозите и ще Ви възстановим цялата сума, ако не сте доволни! Имате 14 дни да се убедите в ползата от хипнозите. Поръчайте желаната терапия спокойно и без риск!

Tерапевтични аудио хипнози от Весела Гологанова, сертифициран хипно и психотерапевт. Композитор, тонрежисьор и продуцент на записите е Ефтим Чакъров.

КОНТАКТИ

+ 359 (0) 89 862 4335

ул. „Иван Вазов“ № 33, ет.3,  Пловдив

ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Условия на ползване

Политика на поверителност

Използване на "бисквитки"

Всички изображения, аудио файлове, текстове, документи, бази данни, компютърни програми и друга информация, публикувани на Hipnoza.bg, са собственост на Весела Гологанова и Ефтим Чакъров и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всяко копиране, възпроизвеждане, разпространение, промяна, публичен показ на част или цялото съдържание на уебсайта е забранено и се преследва по предвидения от закона ред,