ВАШАТА ПОРЪЧКА

Нямате артикули в количката.

Изберете страница
май 5, 2022
by Весела Гологанова

ОСЪЗНАВАНЕТО Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕ

Това означава да отворим очите отвътре, да направим несъзнаваното съзнателно, да направим първата крачка и след това да започнем своята лична революция. Само тогава ще можем да се излекуваме и…...
"

Към Текста

„Ние знаем какви сме, но все още не знаем какви можем да станем.“

Уилям Шекспир

Осъзнаването е преди всичко пробуждане. Това означава да отворим очите отвътре, да направим несъзнаваното съзнателно, да направим първата крачка и след това да започнем своята лична революция. Само тогава ще можем да се излекуваме и да продължим напред към това, което заслужаваме.

Много хора се стремят да намерят автентичен смисъл в своето съществуване . За да направят това, те не се колебаят да се самоусъвършенстват, като четат много, започват терапии, като се възползват от различните психологически гледни точки, които им позволяват да разберат или намерят това „прозрение“ или това „просветление“, за да се откъснат от обикновеното.

В психотерапията един от най-важните аспекти в лечебния процес несъмнено е да успее да накара човека да осъзнае истинските проблеми, които причиняват неговия дискомфорт. Когато човек се консултира с психолог, той знае много добре какви са „външните“ източници на неговото нещастие (съпругът ми не ме разбира, родителите ми ме задушават, аз нямам работа и обществото сякаш ме е забравило). Въпреки това всеки добър професионалист винаги ще трябва да води този човек към нови вътрешни „пробуждания” , благодарение на които той ще има автентичен и много по-сигурен контрол над живота си. Добре, но това не е прост процес.

Отнема време, за да се постигне това „осъзнаване“ (осъзнаване на нещо). Това е процес на дълбоко разбиране, който изисква премахване на слоеве и прогнили връзки, за да се избегнат всички препятствия, които ни пречат да изведем напред автентичното си същество. Това е вътрешно пътуване, преминаване от тази вселена на усещания, измами и сенки към много по-висока, свободна и автентична сфера.

Въпросът не е само да направим несъзнаваното съзнателно, но и да му придадем нова форма. Например, може да осъзная едно от моите ограничения: неспособността ми да поставям граници или да кажа „НЕ“. Осъзнаването на това измерение няма да е от полза за мен, ако не си поставя цел, която не е нищо друго освен да променя, да изградя отново тази част от „аз“, за да се излекувам, да имам по-голям контрол върху реалността си.
Този процес на осъзнаване може да изглежда прост. Явно е. Преди всичко обаче това изисква да бъдем искрени със себе си по всяко време.

Ще бъде безполезно да осъзнаваме своите слабости, ако не посмеем да ги превърнем в силни страни . Да бъдем отговорни, да съберем цялата си смелост и да се грижим за себе си: да се осмелим се да се променим.

2 Коментари

 1. Николина Иванова

  Как мога да се свържа с вас За консултация?
  Отворих тел.си и изследваните вие.
  Явно това е знамение.
  Имам периодични проблеми със сина ми,който е на 28г.,още е зависим от нас и ни създава проблеми.

  Отговор
 2. Весела Гологанова

  Здравейте, Николина! Ще получите имейл, а може да се свържете с мен в работно време на тел. 0898 624 335

  Отговор

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете

ОЩЕ ОТ БЛОГА

Каталог

Вижте най-купуваните хипнози

Гаранция за удовлетвореност!

Ние сме сигурни в качеството на хипнозите и ще Ви възстановим цялата сума, ако не сте доволни! Имате 14 дни да се убедите в ползата от хипнозите. Поръчайте желаната терапия спокойно и без риск!

Tерапевтични аудио хипнози от Весела Гологанова, сертифициран хипно и психотерапевт. Композитор, тонрежисьор и продуцент на записите е Ефтим Чакъров.

КОНТАКТИ

+ 359 (0) 89 862 4335

ул. „Иван Вазов“ № 33, ет.3,  Пловдив

ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Условия на ползване

Политика на поверителност

Използване на "бисквитки"

Всички изображения, аудио файлове, текстове, документи, бази данни, компютърни програми и друга информация, публикувани на Hipnoza.bg, са собственост на Весела Гологанова и Ефтим Чакъров и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всяко копиране, възпроизвеждане, разпространение, промяна, публичен показ на част или цялото съдържание на уебсайта е забранено и се преследва по предвидения от закона ред,