ВАШАТА ПОРЪЧКА

Нямате артикули в количката.

Изберете страница
май 28, 2022
by Весела Гологанова

СТРАХ ОТ ГОВОРЕНЕ ПРЕД ПУБЛИКА: КАКВО ДА ПРАВЯ?

Сценичната треска и страхът от провал са придружени от неприятни усещания, които могат дори да парализират човека. Хубавото в случая е , че всичко може да бъде преодоляно и да…...
"

Към Текста

Какво е сценична треска ? Кога се появява? Какво мога да направя, ако съм парализиран от страх? 

Въпреки че тези страхове са нормални, когато станат много интензивни, те могат да ограничат живота на индивида и да го накарат да се откаже от ценни възможности да изяви себе си, например. Страха от говорене пред публика ограничава активността на индивида, в крайна сметка предизвиква дискомфорт. Чувството, породено от този страх е възможно да е придружено от редица симптоми като :

 • Треперене на крайниците
 • Сухота в устата
 • Прекомерно изпотяване
 • Буца в гърлото
 • Натиск в гърдите и стомаха
 • Сърцебиене
 • Световъртеж
 • Усещане за нереалност
 • Страх от загуба на контрол над ситуацията
 • Страх от провал и оценяване на другите

Изискването към себе си често е в основата на този страх, а също и очакването на неуспех.

Какво можем да направим, след като се появят сценична треска и страх от провал?

Препоръки, които трябва да се вземат предвид

 • Правете репетиции , на които можете да запишете себе си как изпълнявате дейността, която предстои да правите публично (танцувате, свирите на инструмент, говорите по определена тема, защитавате проект и т.н.)
 • Наблюдавайте симптомите , сякаш сте учен, който предстои да направи откритие. Техниките за осъзнаване могат да ви помогнат да разгледате по-отблизо симптомите, за да можете да ги опознаете по-добре и да се дистанцирате от тях, без симптомите на дискомфорт да доминират в ситуацията.
 • Използвайте аудиохипноза за преодоляване страха от говорене пред публика

Сценичната треска и страхът от провал са придружени от определени чувства, които могат да бъдат неприятни. Тези усещания могат дори да парализират човека или да бъдат възприети от него като непреодолима пречка. Хубавото в случая е , че всичко може да бъде преодоляно и да се чувствате спокойно и в хармония със себе си.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете

ОЩЕ ОТ БЛОГА

Каталог

Вижте най-купуваните хипнози

Гаранция за удовлетвореност!

Ние сме сигурни в качеството на хипнозите и ще Ви възстановим цялата сума, ако не сте доволни! Имате 14 дни да се убедите в ползата от хипнозите. Поръчайте желаната терапия спокойно и без риск!

Tерапевтични аудио хипнози от Весела Гологанова, сертифициран хипно и психотерапевт. Композитор, тонрежисьор и продуцент на записите е Ефтим Чакъров.

КОНТАКТИ

+ 359 (0) 89 862 4335

ул. „Иван Вазов“ № 33, ет.3,  Пловдив

ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Условия на ползване

Политика на поверителност

Използване на "бисквитки"

Всички изображения, аудио файлове, текстове, документи, бази данни, компютърни програми и друга информация, публикувани на Hipnoza.bg, са собственост на Весела Гологанова и Ефтим Чакъров и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всяко копиране, възпроизвеждане, разпространение, промяна, публичен показ на част или цялото съдържание на уебсайта е забранено и се преследва по предвидения от закона ред,