ВАШАТА ПОРЪЧКА

Нямате артикули в количката.

Изберете страница
юли 2, 2022
by Весела Гологанова

СТРАХОВЕТЕ, КОИТО НИ ВНУШАВАТ

Има страхове, които другите проектират върху нас, особено родителите ни. Има тревоги, които виждаме отразени в хората около нас и които по някакъв начин се отпечатват върху нас със същата…...
"

Към Текста

Много страхове се научават. Понякога нашите родители или близкото ни обкръжение ни предават страхове. Има ли начин да се отървем от тях? Научените страхове не са интегрирани в мозъчния регистър, наследен от нашата еволюция. Има страхове, които другите проектират върху нас, особено родителите ни. Има тревоги, които виждаме отразени в хората около нас и които по някакъв начин се отпечатват върху нас със същата интензивност.

Това се обяснява с факт, който е колкото интересен, толкова и показателен. Човешките същества, подобно на другите живи организми, са „предназначени“ да се учат от околната среда и да оцеляват. Така и като пример, ако баща ни се страхува от кучета, много рано ще научим, че тези животни са същества , от които се налага да се предпазваме.

Всички страхове, които имаме, са заучени, а не вродени!

С термина „страхове“ ние не се отнасяме само до това, което можем да почувстваме, когато се сблъскаме с паяци, плъхове или дори клоуни. Голяма част от нашия багаж от страхове включва невидими същности, като страхът да не обичаш, да не успееш, да бъдеш изоставен, да разочароваш другите…

Научаваме много от тази динамика, за добро или за лошо, чрез нашите взаимоотношения. Бихме направили страхотни неща, ако загубим много от страховете сиИ все пак те са там. Те заразяват мозъците ни с несигурност, която ограничава потенциала ни от ранна възраст.

Всички страхове, които имаме, са заучени, а не вродени!

Научените страхове са резултат и от нашата еволюция. За да се адаптираме към околната среда, не е достатъчно да реагираме на онези вродени инстинкти, които ще ни накарат да избягваме тъмните места или да бягаме от хищници. Трябва да интегрираме нова информация, данни, които ни позволяват да се движим успешно ежедневно. Проблемът е, че голяма част от заучените страхове не са нито полезни, нито практични. Не е лесно обаче да се отървем от страховете си.

Как да се освободим от заучените страхове?

Да се страхуваме е напълно нормално. В крайна сметка този механизъм гарантира нашето оцеляване . Въпреки това, както добре знаем, много от нашите страхове са ирационални и може да дойде момент, когато те управляват живота ни. За да ги управляваме, трябва да ги рационализираме и да се справим с тях. Тогава ще се освободим от тази бодлива тел, която ограничава нашето съществуване и човешкия ни потенциал. Нека го имаме предвид. На помощ идват аудиохипнозите за освобождаване и контролиране на страховете ни.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете

ОЩЕ ОТ БЛОГА

Каталог

Вижте най-купуваните хипнози

Гаранция за удовлетвореност!

Ние сме сигурни в качеството на хипнозите и ще Ви възстановим цялата сума, ако не сте доволни! Имате 14 дни да се убедите в ползата от хипнозите. Поръчайте желаната терапия спокойно и без риск!

Tерапевтични аудио хипнози от Весела Гологанова, сертифициран хипно и психотерапевт. Композитор, тонрежисьор и продуцент на записите е Ефтим Чакъров.

КОНТАКТИ

+ 359 (0) 89 862 4335

ул. „Иван Вазов“ № 33, ет.3,  Пловдив

ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Условия на ползване

Политика на поверителност

Използване на "бисквитки"

Всички изображения, аудио файлове, текстове, документи, бази данни, компютърни програми и друга информация, публикувани на Hipnoza.bg, са собственост на Весела Гологанова и Ефтим Чакъров и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всяко копиране, възпроизвеждане, разпространение, промяна, публичен показ на част или цялото съдържание на уебсайта е забранено и се преследва по предвидения от закона ред,