ВАШАТА ПОРЪЧКА

Нямате артикули в количката.

Изберете страница
февруари 4, 2024
by Весела Гологанова

ХАЗАРТ И ХИПНОЗА

Има случаи, при които хазартът се превръща от обикновено забавление в централен елемент от живота на човек. Той буквално поема контрола над живота при някои хора....
"

Към Текста

Играта понякога се превръща от забавна в истински проблем

За повечето от нас хазартните игри могат да бъдат просто още една развлекателна дейност, която не е задължително да има отрицателни последици. Хората могат да играят просто като форма на забавление или общуване с другите или като начин да прекарват свободното си време.

Но има случаи, при които хазартът се превръща от обикновено забавление в централен елемент от живота на човек. Той буквално поема контрола над живота при някои хора. Когато човек не може да спре да мисли за хазарт, изпитва нужда да лъже или инвестира суми пари , които не може да си позволи да загуби, той се е превърнал в патологичен комарджия. Като цяло възприятието на дадено лице за собствените си способности може да бъде нарушено. Той или тя може да не е в състояние да разпознае реалността, докато последствията не станат драматични .

Това пристрастие, наречено илюзия за контрол , кара играчите да вярват, че контролират ситуацията и могат да спрат, когато пожелаят. Но реалността е съвсем различна. В крайна сметка се стига до значителни последици на икономическо, семейно, социално и професионално ниво . Хазартът  от обикновена игра доста често се превръща в проблематичен, постоянен и повтарящ се и  причинява зависимост.  Какво всъщност се случва ?

Мъж попада под хазартна зависимост

Това пристрастие, наречено илюзия за контрол , кара играчите да вярват, че контролират ситуацията и могат да спрат, когато пожелаят. Но реалността е съвсем различна. В крайна сметка се стига до значителни последици на икономическо, семейно, социално и професионално ниво . Хазартът  от обикновена игра доста често се превръща в проблематичен, постоянен и повтарящ се и  причинява зависимост.  Какво всъщност се случва ?

 • Човек играе с нарастващи суми пари, за да получи желаното вълнение
 • Чувства се нервен или раздразнен, когато се опитва да намали или спре да играе
 • Полага многократни усилия да контролира, намали или спре хазарта
 • Често мислите му са заети с игри
 • Често играе, когато се чувства неудобно
 • След като загуби пари на хазарт, той/тя често се връща друг ден, за да се опита да спечели
 • Лъже
 • Застрашава или губи семейство, важна връзка , работа или професионална кариера
 • Разчита на други да му дадат пари, за да облекчи отчайващото си финансово положение
 • Трупа дългове, които не може да изплати
 • Оценява своя успех въз основа на това, което е спечелено и не взема предвид всичко, което е вече загубено, пропиляно

Често факторите, предразполагащи към хазарт са: чувство за малоценност, чувство за отхвърляне. Доказано е, че колкото по-ниско е настроението, толкова по-дълго продължава хазартното поведение. Хазартът се оказва хронично и прогресивно заболяване. Лечението на патологичния хазарт, подобно на други видове зависимости, не е лесно. Изисква човекът първо да разпознае , че това което прави е проблем и след това да осъзнае, че не може да се справи сам. В много случаи наличието на добър кръг за подкрепа е тласък, който насърчава човека да започне терапия.

Добър метод за справяне с проблема е и хипнозата. Тя е нежна терапия, която учи човека да възвърне контрола над импулсите си и да изчезнат негативните последици от тези игри. Като цяло се връща контрола над живота на човека с помощта на специални хипнотични утвърждения и по съвсем естествен път се стига до нов вид поведение, полезно за личността.

Преодолей зависимостта от хазарта

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете

ОЩЕ ОТ БЛОГА

Каталог

Вижте най-купуваните хипнози

Гаранция за удовлетвореност!

Ние сме сигурни в качеството на хипнозите и ще Ви възстановим цялата сума, ако не сте доволни! Имате 14 дни да се убедите в ползата от хипнозите. Поръчайте желаната терапия спокойно и без риск!

Tерапевтични аудио хипнози от Весела Гологанова, сертифициран хипно и психотерапевт. Композитор, тонрежисьор и продуцент на записите е Ефтим Чакъров.

КОНТАКТИ

+ 359 (0) 89 862 4335

ул. „Иван Вазов“ № 33, ет.3,  Пловдив

ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Условия на ползване

Политика на поверителност

Използване на "бисквитки"

Всички изображения, аудио файлове, текстове, документи, бази данни, компютърни програми и друга информация, публикувани на Hipnoza.bg, са собственост на Весела Гологанова и Ефтим Чакъров и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всяко копиране, възпроизвеждане, разпространение, промяна, публичен показ на част или цялото съдържание на уебсайта е забранено и се преследва по предвидения от закона ред,